Distinguished Gentleman’s Ride Amsterdam

Prostaatkanker eist het leven van 2500 mannen per jaar alleen al in Nederland. Hiermee staat de ziekte op nummer 5 van meest dodelijke ziektes. The Distinguished Gentleman’s Ride is een motor/brommer rit die wereldwijd wordt georganiseerd op 27 september. Er zijn in totaal 400 ritten georganiseerd, verdeeld over tientallen landen. Dit alles om geld in te zamelen voor onderzoek naar prostaatkanker. Zo ook in Amsterdam, op 27 September. In totaal reden er 450 mensen mee, allemaal op een klassieke motor- of bromfiets. The dresscode is duidelijk: ‘distinguised’. Het was duidelijk dat iedereen zijn best had gedaan om zo goed mogelijk voor de dag te komen op dit evenement. We gingen even terug in de tijd.

Om 12 uur zag de NDSM-werf blauw van alle ronkende motoren. De rit nam ons mee door het centrum en pittoreske polders. De stad stond op zijn grondvesten te schudden toen de motoren De Dam passeerde. Alle deelnemers waren enthousiast en de sfeer was geweldig.

Er waren drie prijzen te verdienen: best classic, best custom en best dressed. De beste classic was een puntgave Norton Commando. De eigenaar had deze motor al 43 jaar in zijn bezit. De beste custom was een Harley Davidson Knucklehead, volledig omgebouwd door een Nederlandse bikebuilder. Welverdiende eerste plek. Ook de best geklede man kreeg een prijs. Ondanks dat iedereen er goed uit zag, verdiende hij toch echt de eerste prijs.

Distinguished Gentleman's ride

Distinguished Gentleman's ride

Distinguished Gentleman's ride

Distinguished Gentleman's ride

Distinguished Gentleman's ride

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *