Modern Rebels, Moped-Army

‘Moped-Gangs’. Een fenomeen in Amerika. Groepen jongeren die zich willen onderscheiden van de rest. Zij verzamelen zich massaal en veranderen het straatbeeld voorgoed. Het gejank van de 2-takt Puchjes zorgt voor ergernissen bij het doodnormale, christelijke, volk. Maar dat is juist wat ze willen, schoppen tegen de maatschappij. Dit doet mij denken aan onze eigen Nozems in de 60’s.

Puch Moped Army

We praten tegenwoordig niet meer over honderden, maar duizenden liefhebbers. Of rebellen, misschien is dat een betere verwoording. De bendes gaan zich langzamerhand gedragen als Hells Angels 2.0.

Maar waarom een brommer en geen motor? Dit heeft voornamelijk te maken met drie aspecten: kosten, jezelf onderscheiden en de wet. Voor een paar honderd euro heb je een hoop lol en hoor je ergens bij. Ook is het in Amerika niet verplicht een brommer te voorzien van een kenteken of te verzekeren. Op deze manier ontduiken de bendes oom agent. Leuke bijkomstigheid.

Natuurlijk draait het ook om saamhorigheid. Samen rijden en herrie schoppen. De ‘Moped-Gangs’ vormen de moderne Nozems. Wat mij betreft mag deze trend overwaaien naar Nederland.

Een leuk filmpje over de White Line Riders. Ga dat zien.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *