Bourgondische Barrels

Wat is er nou beter dan je hobby delen met gelijkgestemden. De jongens van Bourgondische Barrels weten wel van aanpakken. Alwin Westhof, initiatiefnemer van het clubje, weet wel hoe het heurt. ‘Het gaat niet om het barrel, maar om de barrelaar’. Deze  mentaliteit zien De Nozems wel zitten. In deze bijdrage legt Alwin uit waar de jongens voor staan en wat ze allemaal voor jullie hebben gepland!

Door de brandende ochtendzon, een schrapende droge keel én een zeurderige hoofdpijn werd ik eind augustus 2013 ergens in voormalig Oost-Duitland mijn tent uit gedwongen. Tijgerend kroop ik zowaar tegen het onderstel van Fedor aan. De avond ervoor hadden we met 150 man op de brommer deze camping bereikt en dit uitbundig gevierd. Promt keek hij naar beneden en met twee woorden ontketende hij een wederzijdse verdaagzaamheid welke twee jaar later tot de “Bourgondische Barrels” zou leiden: “Ochtend Whiskey?” Ik nam de fles aan en na een flinke teug zag ik het leven weer iets meer zitten.

Inmiddels hebben we er twéé international ritten opzitten. Een derde staat in de planning. Polen en Frankrijk zijn veroverd, dit jaar rijden we München tegemoet. Ontstaan uit een liefde voor road-trips, brommers en avontuur uit onverwachte hoek zijn we begonnen. Het draait niet alleen om kilometersvreten, maar meer om broederschap, saamhorigheid, plezier en even een week niets anders dan jij, jouw brommer en de weg. Onderweg maken we veel mee; we ontmoeten bijzondere mensen, zien prachtige dingen en beleven geweldige avonturen. Het is moeilijk te omschrijven hoe zo’n week voelt, maar de ervaring blijft voor altijd hangen. Na zo’n week brommeren heeft iedereen nog maanden last van ontwenningsverschijnsellen!

Inmiddels beginnen de Bourgondische Barrels in Amsterdam langzamerhand een begrip te worden. Hierdoor krijgen we regelmatig de vraag “Wat is een Bourgondisch Barrel en wat zijn de eisen?”. Die eisen doelen dan op de voorwaarden om mee te mogen doen. En dat is héél eenvoudig: Die zíjn er niet. Het maakt bij ons niet uit of je op een Puch Maxi die van ellende bij elkaar hangt, een compleet gerestaureerde Kreidler óf een splinternieuwe Honda Zoomer mee wilt rijden. Het gaat bij ons meer om de Barrelaar dan om het Barrel.

Op de afgelopen tochten hebben we zéér diverse mensen meegehad. Zo is het wel eens voorgekomen dat ik, als barman, stond de sleutellen aan het barrel van een financieel adviseur die normaal in een auto van een ton rijdt en mijn jaarsalaris als bonus krijgt. Toch sta je daar dan later die avond, midden in Frankrijk, met een biertje in je hand te zoeken naar brandhout, schunnige verhalen te vertellen en moppen te tappen. Het gaat er dus écht niet om waar je mee rijdt, als je maar een gezellig persoon bent.

Wij zijn er ook van overtuigd dat de échte Barrelaars zich vanzelf onderscheiden van de rest. Zo’n groep muitende Barrelaars, die wél door dik en dun voor elkaar klaar staan, is niet voor iedereen weg gelegd. Je moet er van houden. Zo was er laatst iemand die verkonigde niet mee te willen rijden tijdens een rit door Amsterdam op 6 februari a.s.; dit omdat er door ons op gewezen werd dat er leuke cafeétjes op de route zaten, waar eventueel een drankje gedaan kon worden. We gaan er natuurlijk van uit dat iedereen z’n verstandigheid heeft en niet zat op een barrel gaat zitten, maar desondanks was de persoon is kwestie hier niet van gediend. Dat is prima, dat is te begrijpen, maar dan zijn de Bourgondische Barrels misschien niet iets voor deze persoon. Het moet gewoon gezellig zijn, klaar uit.

Op 06 februari hebben wij dus een té gekke rondrit in Amsterdam. De rit is kort, maar krachtig. We komen onder andere langs het Anne Frankhuis, over de Haarlemmerdijk, langs het paleis op de Dam, óver de wallen en langs Artis. We Barrelen zelfs nog even dóór de P.C. Hoofstraat, de duurste winkelstraat van heel Nederland, een beetje om de rijke lui daar te pesten. Hier https://www.facebook.com/events/1632967933650557/ meer info hierover! Naderhand hebben we een Barrelbecue op de Buurtwerkplaats Noorderhof in Amsterdam West, waar we ook starten. Er kan hier voor de deur (Gratis) geparkeerd worden en spullen kunnen achter slot en grendel worden opgeborgen. We zorgen voor houtkachels, vuurkorfen en dus een barbecue; er komt zelfs een écht Hottub. Wie mee wilt BBQ-en en drinken aan ’t einde van de rit vragen wij 10 euro in te leggen voor de boodschappen

In de derde week van Juni 2016 zetten wij koers naar München. We hopen zo’n 40 á 50 mede Bourgondiërs mee te krijgen. De rit zal weer vijf dagen duren, waarbij we elke dag op een camping finishen. De route wordt van te voren uitgereden, de campings uitgezocht en leuke kroegjes getest! Iedereen is welkom, elke brommer, barrel óf pareltje, mag mee.

Voor meer informatie kunnen mensen terrecht op de Facebookpagina van deze barrelaars: www.facebook.com/BourgondischeBarrels

Om het sfeertje van zo’n ritje te proeven, hebben we hier een paar plaatjes. Van deze Bourgondische boys gaan we nog veel horen!

11647155_10206555201493303_1759599996_n 11655570_10206555200653282_1460320120_n baquette frankrijk Jean pierre Nederlanmd

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *